Τα πρωταθλήματα της Εύβοιας ξεκινάνε και ...θα μιλήσει η εμπειρία χρόνων (VIDEO)

Τα πρωταθλήματα της Εύβοιας ξεκινάνε και ...θα μιλήσει η εμπειρία χρόνων (VIDEO)
25 Σεπτεμβρίου 2020, 20:38
A+ A-
Το σχόλιο της Παρασκευής για τα αθλητικά δρώμενα της Εύβοιας.

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο η Α’ και η Β’ ΕΠΣΕ, με την ελπίδα να κυλήσουν ομαλά, χωρίς λοκντάουν και καραντίνες. Η πιο βαριά φανέλα της μεγάλης κατηγορίας του νομού είναι αυτή του ΑΟ Χαλκίς. Ο ΑΟΧ, παράλληλα με τον εξορθολογισμό των οικονομικών πεπραγμένων και την οργάνωση που επιχειρεί σε όλα τα μέτωπα (ήδη αυτό φαίνεται προς τα έξω), απαγορεύεται να δηλώσει ότι δεν διεκδικεί το πρωτάθλημα. Θα είναι σαν να ...κλέβει εκκλησία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΑΟΧ θα κατακτήσει τον τίτλο περπατώντας. Εχει καλές μονάδες, καλό σύνολο, μπορεί να παίξει καλή μπάλα, αλλά υπάρχουν ομάδες που θα τον κοντράρουν. Μιας και αναφερόμαστε στον ΑΟΧ, ο κυανόμαυρος σύλλογος έδειξε και το κοινωνικό του πρόσωπο, όταν πριν λίγες μέρες μέσω του αντιπροέδρου Παναγιώτη Πικραμένου (φωτό κάτω με το λευκό μπλουζάκι) φώναξε παρών σε φιλανθρωπική εκδήλωση και μέρος των εσόδων των εισιτηρίων διαρκείας προσφέρθηκαν σε σύλλογο Γονιών - παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, τα οποία είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής και δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη, για να την κερδίσουν.

Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, ο Ταμυναϊκός είναι μια ομάδα που γεννήθηκε για να έχει υψηλές βλέψεις και ο Ελλήσποντος έχει μία άκρως αξιόλογη φροντλάιν, είναι σχεδόν ίδια ομάδα με την ...περσινή, βγήκε 3ος στο προηγούμενο πρωτάθλημα, έφτασε στον τελικό Κυπέλλου, είναι λογικό να ζητάει κάτι περισσότερο, γιατί όχι και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Δεν είναι της παρούσης το πώς θα διαχειριστεί ο Ελλήσποντος μια τέτοια πρόκληση όταν και εφόσον έρθει η ώρα να σταθεί απέναντί της.

Ο Ελλήσποντος παίζει το Σάββατο με τον Λήλα στο Αφράτι και φαινομενικά έχει τον πρώτο λόγο (στη φωτό κάτω ο "κάπτεν" του Λήλα Γιώργος Παπίλας), όπως και η Μακρυκάπα στη Δροσιά, για το λόγο ότι έχει περισσότερους μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες. Το παιχνίδι δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Κυπέλλου. Αλλά και ο ΑΠΚΟ ...καραδοκεί.

Στο Κύπελλο ο ΑΠΚΟ έβγαλε καλά και ενθαρρυντικά στοιχεία, έχοντας στο κέντρο της άμυνας δύο πειστικούς στόπερ, όπως οι Μάριος Δουρδουβέλας και Μάκης Προβής.

Ειδικά ο Δουρδουβέλας (φωτό κάτω) αξίζει πολλά μπράβο γιατί το παιδί έλειψε την περ. περίοδο, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε, αλλά αγωνίζεται σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα.

Για τον γκολκίπερ τον Σωτηρόπουλο τα έχουμε πει και σε προηγούμενα σχόλια και αναρτήσεις, σε δύο ματς Κυπέλλου (στα Αλάτσατα και με την Μακρυκάπα) έχει κατεβάσει τα ρολά και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει μια από τις πλέον σημαντικές "σταθερές" στα πλάνα του προπονητή Παναγιώτη Ελευθερίου, που ρίχνει στη μάχη και αρκετούς 15χρονους και 16χρονους.

Παρεμπιπτόντως, ενώ στη Γ’ Εθνική και σε αρκετές Ενώσεις είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δύο νεαρών ποδοσφαιριστών στην 11αδα, στην Εύβοια δεν ισχύει το παραπάνω.

Αλλά με χαρά διαπιστώνουμε ότι αρκετές ομάδες δίνουν χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά. Μακάρι να μην το κάνουν αναγκαστικά, αλλά πραγματικά να συνειδητοποιούν ότι το να στηριχτείς σε δικά σου παιδιά από τις ακαδημίες είναι μονόδρομος.

Η Μακρυκάπα θέλει να ξεκινήσει δυναμικά το πρωτάθλημα και στοχεύει αύριο στο διπλό στο γήπεδο της Δροσιάς. Ο Ζέρβας δεν θέλει να ακούει για πρωταθλήματα και …διηπειρωτικά. Ο ίδιος τονίζει ότι θέλει η ομάδα του να είναι ανταγωνιστική, αλλά μέχρι εκεί...

Την Κυριακή ο ΑΟΧ προβάλει ως το ακλόνητο φαβορί κόντρα στον Ολυμπο Γυμνού του Παναγιώτη Κοντογιάννη (φωτό κάτω), που έχει χάσει αρκετούς παίκτες από την παλιά φρουρά, αλλά αν θέλετε να διαβάσετε για το πώς έχουν διαμορφωθεί τα ρόστερ των μονομάχων της Α’ ΕΠΣΕ, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στην "έντυπη" Γνώμη της Παρασκευής (25/9), που είναι τα πάντα αποτυπωμένα αναλυτικά. 

Από τα πιο ελκυστικά ματς είναι αυτό ανάμεσα στη Σκεπαστή και τον Ταμυναϊκό. Οι Αλιβεριώτες θα δοκιμαστούν σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα σε ένα σύνολο που έχει ομοιογένεια, διαθέτει τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, τον Ζουζουλή (φωτό κάτω) και πρόκειται για μια ομάδα που αν δεν την περιορίσεις, μπορεί να σου κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Ο Ταμυναϊκός σε δυο ματς Κυπέλλου, σε Γυμνό με Αμαρυνθιακό και Κριεζά προκρίθηκε με πολύ άγχος, αλλά την Κυριακή οφείλει να παρουσιαστεί περισσότερο έτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά, σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων. Στην ίδια έδρα θα πάει ο ΑΟ Χαλκίς τη 2η αγωνιστική.

Ανοιχτό σε προγνωστικά ματς είναι το Γούβες –Καλοχώρι/Παντείχι.

Τα προγνωστικά έχει με το μέρος του ο Απόλλων απέναντι στον Αρτεμισιακό, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Η Κάρυστος (φωτό κάτω) λέγεται ότι έχει δημιουργήσει ένα δυνατό γκρουπ και υποδέχεται το Αυλωνάρι που για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα έχει πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή του, ...συνεπικουρούμενοι από τον πολύπειρο Βασίλη Καρατζά, αλλά και τον Γιώργο Μαστροκώστα, που κι αυτός θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κιτρινόμαυρους.

Ο Αμαρυνθιακός θα …φιλοξενήσει στο Γυμνό την Αιδηψό. Η ομάδα της Βάθειας κόντραρε στα ίσια -στο ματς Κυπέλλου- τον Ταμυναϊκό κι έστειλε μήνυμα ότι όσοι την έχουν ξεγραμμένη θα πρέπει να αλλάξουν πλευρό.

Η Αιδηψός στην προετοιμασία της βρήκε πολλά εμπόδια και αγκάθια στο δρόμο της. Αν τα κουβαλήσει στο πρωτάθλημα, θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Αν τα αποβάλει και βρει το γιατρικό, θα πατήσει στα πόδια της.

Αλλά στο ποδόσφαιρο το γιατρικό είναι οι νίκες. Αν έρθουν θα φέρουν και την ηρεμία στο συγκρότημα της βόρειας Εύβοιας. 

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί είναι η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Η απόφαση που έχει εκδοθεί από τη ΓΓΑ αναφέρει ότι επιτρέπονται στα γήπεδα μέχρι 80 άτομα. Προφανώς, όμως, και το έχουμε καταλάβει, ισχύει για τα Στάδια, που ο φίλαθλος δεν έχει πρόσβαση και μπορεί να δει ματς μόνο αν νοικιάσει γερανό, όπως ο ΠΑΟΚτσής στην παρακάτω φωτογραφία.

Η πιο αδικημένη ομάδα της φετινής Α’ ΕΠΣΕ σ’ αυτό το κομμάτι είναι ο ΑΟ Χαλκίς. Η απόφαση στερεί την εικόνα της ομάδας από τα μάτια των φίλων του και παράλληλα ο ΑΟΧ στερείται της υποστήριξης, τόσο της αγωνιστικής, όσο και της οικονομικής.

Όταν, όμως, ο ΑΟΧ θα ταξιδεύει εκτός έδρας, οι γηπεδούχες ομάδες θα ακούν ένα χειροκρότημα, ένα "πάμε παλικάρια μου" και μπορεί να κράζουν και τον ΑΟΧ...

Θα μου πείτε τώρα, γιατί που θα πάει να παίξει ο ΑΟΧ, στην "Κόλαση" της Τούμπας και στο "Ηφαίστειο" του "Καραϊσκάκης;"...

Στη Σκεπαστή και στην Αιδηψό θα πάει, αλλά δεν έχει σημασία. Γιατί δηλαδή στο Στάδιο να ακούγεται μόνο ο αντίλαλος της φωνής του Τοκπασίδη (φωτό κάτω) όταν φωνάζει στον Πάλλη ή στον Μακρή (για παράδειγμα) να δώσουν καλύτερη πάσα και μην καθυστερούν την ανάπτυξη του παιχνιδιού;

Κοιτάξτε τώρα ποιο είναι το παράδοξο... Στον αγώνα Κυπέλλου Δροσιά-Μακρυκάπα το περ. Σάββατο η κερκίδα ήταν κλειστή. Μόνο ο συνάδελφος Γιώργος Γιώτας και ο εικονολήπτης Μιχάλης Μελισσουργός (φωτό κάτω) βρίσκονταν εκεί και πολύ σωστά, αφού τα παιδιά έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους.

Ακριβώς πάνω από την κερκίδα, όμως, (φωτό κάτω) υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, ο ένας δίπλα στον άλλον. Αυτό που γίνεται έχει καμιά λογική ή είμαι εγώ παράξενος; Οση λογική έχει και το κλείσιμο των περιπτέρων μετά τις 12, δηλαδή θα τρελαθούμε εντελώς.

 

Ας υπήρχαν 50 άτομα στην εξέδρα και 50 πάνω στο δρόμο. Όχι 100 στο δρόμο. Μόνο σε μια καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου ήταν πάνω καμιά δεκαπενταριά άτομα.

Η Δροσιά και η κάθε Δροσιά τι ακριβώς να κάνει, τον αστυνόμο Σαΐνη κυνηγώντας τον φίλαθλο, που επιλέγει να δει το ματς από το δρόμο;

Στο ματς Κυπέλλου Λουκίσια-Αρτάκη (φωτό κάτω) υπήρχαν φίλαθλοι στο βουνό. Ωραίοι κι αυτοί, βολεύτηκαν.

Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν ο Ηρακλής Ψαχνών και η Αρτάκη. Δεν γίνεται μόνο να πληρώνουν χωρίς να έχουν το παραμικρό έσοδο, πώς θα αντέξουν οικονομικά;

Ακούγαμε μέχρι τώρα για επιστροφή φιλάθλων σε ένα ποσοστό της τάξης του 20%, τώρα λέει επεξεργάζονται ένα ποσοστό της τάξης του 35%, αλλά όλα αυτά μένουν στα λόγια...

Δεν συνέβη το ίδιο στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ Μπάγερν Μονάχου-Σεβίλλη στη Βουδαπέστη (Puskas Arena) το βράδυ της Πέμπτης (24/9), όπου εκεί βρέθηκαν φίλαθλοι (περίπου 20.000) για πρώτη φορά σε γήπεδο μετά τον Μάρτιο. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα ότι το συγκεκριμένο ματς θα γίνει με κοινό. Εβλεπα το Σεντ Γκάλεν-ΑΕΚ στην τηλεόραση και τις Μέλισσες στον υπολογιστή και κάποια στιγμή γύρισα στο Cosmote 1. Στην αρχή νόμιζα ότι οι φίλαθλοι είναι ταπετσαρία σαν αυτή που έχει βάλει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Και κάποια στιγμή βλέπω έναν φίλαθλο να κουνάει τα χέρια του. Λέω από μέσα μου "μπράβο η ΟΥΕΦΑ, τι τεχνολογία είναι αυτή, να κουνιούνται οι ψεύτικοι φίλαθλοι;" Αλλά τελικά ήταν αληθινοί (φωτό κάτω).

Αφήστε, λοιπόν, στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ να μπουν 5000 φίλαθλοι. Βέβαια εκεί αν μπει γκολ οι αποστάσεις θα πάνε για βρούβες, αλλά εντάξει, θα βρεθεί μια λύση.

Αφήστε στα Ψαχνά, στην Αρτάκη και στη Χαλκίδα να μπουν 200 φίλαθλοι. Τουλάχιστον εκεί όπως λέει και ο Στούπας δεν αγκαλιάζονται και δεν κάνουν "Αμπαλαέα" και "σχιζοφρένεια"...

Σου λέει και ο πατέρας "παίζει ο γιος μου ρε φίλε μπάλα και δεν μπορώ να πάω να τον δω". Δίκιο έχει, που ζούμε δηλαδή, βρείτε μια λύση…

ΥΓ: Στα γήπεδα που πάμε για να καλύψουμε τα παιχνίδια, πολλές φορές ακούμε φιλάθλους που κουβεντιάζουν και μπορώ να πω ότι στην Εύβοια, οι θεατές στην πλειοψηφία τους ξέρουν μπαλίτσα και τα σχόλιά τους είναι εύστοχα και πετυχημένα. Εντάξει, πάντα ο κανόνας συνοδεύεται από την εξαίρεση, αλλά με αφορμή την έναρξη των πρωταθλημάτων στο νομό μας θυμηθήκαμε το παρακάτω βίντεο με έναν επικό φίλαθλο που παρακολουθεί αγώνα τοπικού ποδοσφαίρου. Μακάρι να ήταν δικός μας (σ.σ. μέχρι και συνέντευξη σήκωνε η περίπτωσή του), αλλά δεν είναι... Με το παρακάτω βίντεο θα ευχηθούμε σε όλες τις ομάδες καλή αρχή και να αφήσουμε να μιλήσει η εμπειρία χρόνων...

Επιστροφή