Παράθυρο ελπίδας για τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα που κόπηκαν από τα Ψαχνά

Παράθυρο ελπίδας για τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα που κόπηκαν από τα Ψαχνά
18 Ιανουαρίου 2020, 07:38
A+ A-
Μετά την συνάντηση Ευβοϊκής αντιπροσωπείας με τον υφυπουργό Παιδείας. 

Παράθυρο ελπίδας άνοιξε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για τα δύο Πανεπιστημιακά τμήματα των Ψαχνών, των οποίων ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας τους.

Τα δύο τμήματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα τα Ψαχνά, που καταργήθηκαν ήταν: Διατροφής και Διαιτολογίας, καθώς και  Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού.

Για το θέμα της κατάργησης των δύο τμημάτων επισκέφτηκε τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη Ευβοϊκή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους βουλευτές της ΝΔ Θανάση Ζεμπίλη, Σίμο Κεδίκογλου, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά , την αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Τζοβάννα Γκόγκου κ.ά. 

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε την Ευβοϊκή αντιπροσωπεία ότι τα τμήματα των Ψαχνών θα εξεταστούν από την νέα ανεξάρτητη αρχή ΕΘΑΕ (Εθνική αρχή ανώτατης εκπαίδευσης) κατά προτεραιότητα.

Με δεδομένο, ότι σύμφωνα με διαβεβαίωση του πρύτανη οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας είναι ολοκληρωμένες υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι η αξιολόγηση θα είναι θετική για τα δύο τμήματα, τα οποία θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους.

 

 

Επιστροφή