ΣΠΑΘΑΡΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ: Εκδήλωση τιμής στους πεσόντες στην Κύπρο το 1974

ΣΠΑΘΑΡΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ: Εκδήλωση τιμής στους πεσόντες στην Κύπρο το 1974
17 Σεπτεμβρίου 2019, 11:50
A+ A-
Για άλλη μία χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης. 

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου έγινε με κάθε επισημότητα  η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974, στο μνημείο που έχει δημιουργηθεί στο Σπαθάρι Μαντουδίου.

Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο  πρέσβης  της Κυπριακής  Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Δήμαρχος  Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, ο εκπρόσωπος της  Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης Αντώνιος  Πράγιας, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.

Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα  από το  575 Τ. Πεζοναυτών. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε  από τη Στρατιωτική Φιλαρμονική της ΑΣΔΥΣ, η οποία απεστάλη για το σκοπό αυτό από την Αθήνα.  

Κύριος ομιλητής ήταν ο  Διδάκτωρ  Εμπειρογνώμων Δημόσιας Διοίκησης και οργάνωσης κράτους, Νομικός και Ιστορικός ερευνητής Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στη μάχη της Κύπρου το 1974, τονίζοντας ότι τέτοιες τελετές μνήμης έχουν αξία, όταν παρακινούν σε δράση, όταν μετατρέπουν τη συγκίνηση σε δημιουργική δύναμη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή  δεξίωση, που παρέθεσε ο Δήμος στο χώρο του Μνημείου, όπου λειτούργησε, επίσης,  έκθεση φωτογραφίας, σχετική με τα γεγονότα του ’74 στην  Κύπρο.

Επιστροφή