ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ: Απέκτησε τον Ευβοιώτη πρωταθλητή Σερρών Νίκο Ζαχαριά

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ: Απέκτησε τον Ευβοιώτη πρωταθλητή Σερρών Νίκο Ζαχαριά
15 Ιουλίου 2019, 21:45
A+ A-
Είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και με τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου - Στο Αλιβέρι και ο Παρασκευάς Σπυράκης

Εναν παλιό πρωταθλητή της Εύβοιας και φέτος πρωταθλητή της ΕΠΣ Σερρών έβαλε στη δύναμή του ο Ταμυναϊκός Αλιβερίου, η μόνη ομάδα που κινείται, μέχρι τώρα, μεταγραφικά.

Πρόκειται για τον 26χρονο Νίκο Ζαχαριά, μεσοεπιθετικό, ο οποίος για 6 χρόνια συνδύασε στο νομό Σερρών, σπουδές και ποδόσφαιρο, αφού φοιτούσε στα ΤΕΙ Σερρών και μάλιστα, κερδίζοντας αρκετούς τίτλους με διαφορετικές ομάδες.

Ο παίκτης κατάγεται από το Αφράτι, όπου ξεκίνησε και ποδοσφαιρικά, και επιστρέφοντας στην Εύβοια ...πριν φθάσει ακόμη, συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ταμυναϊκού Τάσο Κατσινόπουλο, φυσικά, ύστερα και από την προτροπή του προπονητή Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος τον είχε στην ομάδα του Ευβοικού Αγ. Νικολάου (φωτό αριστερά), όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Εύβοιας το 2103 (25 συμμετοχές, 5 γκολ).

Την περίοδο 2013-14 αγωνίστηκε στον Μέγα Αλέξανδρο Γεφυρουδίου, σημειώνοντας 12 γκολ και την επόμενη χρονιά στον Οδυσσέα Αναγέννησης. Πήρε μεταγραφή και την επόμενη σεζόν (2015-16) και αγωνίστηκε στον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής (2 γκολ).

Τον Αύγουστο του 2016 συνέχισε στην Επίλεκτη κατηγορία της ΕΠΣ Σερρών και στον Ηρακλή Χειμάρρου μέχρι το Γενάρη, σημειώνοντας και 5 γκολ. Η καλή του παρουσία, τον έφερε, με τις χειμωνιάτικες μεταγραφές, στην Ελπίδα Σκουτάρεως, με την οποία αναδείχθηκε Κυπελλούχος. Μάλιστα αγωνίσθηκε και στους δυο τελικούς του Κυπέλλου που έπαιξαν οι Πράσινοι των Σερρών, δηλαδή, στον τελικό της τοπικής Ενωσης αλλά και  των Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Με την Ελπίδα σημείωσε πολύ σημαντικά γκολ τόσο στο Κύπελλο όσο και στο Πρωτάθλημα (1 στην κανονική διάρκεια και 3 στα πλέι-οφ), όπου κέρδισε την άνοδο στη Γ' Εθνική  και έγινε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας.

Το Σεπτέμβριο του 2017 μετακόμισε στη Δόξα Λιθοτόπου και πέτυχε 21 γκολ (1oς σκόρερ του πρωταθλήματος Επιλέκτων της ΕΠΣΣ) και την επόμενη χρονιά ξανακίνησε το ενδιαφέρον μιας ακόμη φιλόδοξης ομάδας της ΕΠΣ Σερρών, της Δόξας Κ. Καμήλας, η οποία τον απέκτησε και με τον Ευβοιώτη παίκτη στη σύνθεσή της κέρδισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ' Εθνική. Ο Ζαχαριάς σημείωσε 3 γκολ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και 5 στα πλέι-οφ.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης σημειώνεται στον επίλογό της: "Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ταμυναϊκού Αλιβερίου, αξιοποιώντας άμεσα τις πληροφορίες, υλοποίησαν και αυτό το μεταγραφικό στόχο, πριν καλά καλά προλάβει να γυρίσει στην Εύβοια. Νίκο σε καλοσωρίζουμε στον Ταμυναϊκό και ξανά στα γήπεδα της Εύβοιας και σου ευχόμαστε μια ακόμα σπουδαία χρονιά!"

 

ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΗ

Στον Ταμυναϊκό κατέληξε κι άλλος ένας παίκτης από την περιοχή του Ληλαντίου.

Είναι ο 19χρονος Πάρης (Παρασκευάς) Σπυράκης, αμυντικός μέσος που αγωνιζόταν φέτος  στον ΑΟ Χαλκίς. Προέρχεται από τις Ακαδημίες της Α.Ε.Ληλαντίου, αγωνίστηκε στον Ελλήσποντο Νέας Λαμψάκου και από εκεί μεταγράφηκε στην Κ17 του Λεβαδειακού, από την οποία πήγε στον ΑΟΧ το Γενάρη.

 

Επιστροφή