ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 2-0: Έχασε, αλλά πανηγύρισε η ομάδα της Νέας Λαμψάκου

ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 2-0: Έχασε, αλλά πανηγύρισε η ομάδα της Νέας Λαμψάκου
12 Μαΐου 2019, 20:15
A+ A-
Στην ίδια θέση με πέρυσι τερμάτισαν ιι νικητές

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Ελλήσποντος στο Αυλωνάρι από τον τοπικό ΑΟΑ, αλλά πανηγύρισε, αφού την ίδια ώρα ο Ταμυναϊκός κέρδιζε 2-0 τον Αστέρα Βατώντα στο γήπεδό του και τον έστειλε στη Β' κατηγορία. Η ομάδα της Λαμψάκου παρέμεινε στην Α' κατηγορία, όπου θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Η ...γλυκιά ήττα για τον Ελλήσποντο ήρθε, στο φινάλε του πρωταθλήματος, σε μια έδρα όπου τα πήγαινε καλά, αφού στα τρία προηγούμενα χρόνια που αγωνίστηκε εκτός έδρας με τον ΑΟΑ, τον νίκησε δυο φορές (την περίοδο 2015-16 με 1-0 και πέρυσι με 2-1), ενώ έχασε τη σεζόν 2016-17 με 1-0.

Οι νικητές κράτησαν την πρωτοβουλία σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις αρκετές επιθετικές τους ενέργειες.

Ομως, δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του αγώνα, ο Ανδρέας Κούρτης ....κτύπησε από μακριά όπως το συνηθίζει με ένα δυνατό σουτ έξω απ' την περιοχή, αιφνιδίασε τον Σπάχο κι έδωσε το προβάδισμα (1-0) στην ομάδα του.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου το Αυλωνάρι έφθασε δυο φορές κοντά στο γκολ. Στο 49' με τον Μπράχα που βρέθηκε τετ α τετ με τον Σπάχο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Λαμψάκου και στο 52' με τον Λαθουρα που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από καλή θέση.

Μετά το 75' ο Ελλήσποντος προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και απείλησε με δυο σουτ του Ντουλελλάρι και του Αντωνόπουλου που δεν βρήκαν στόχο.

Στο 86' ο Καρατζάς είχε δοκάρι και ένα λεπτό μετά, στην επόμενη φάση δηλαδή, ο ίδιος πέτυχε με ωραίο μπάσιμο και σουτ το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με το οποίο ο ΑΟΑ τερμάτισε στην 4η θέση, όπως και πέρυσι.

Διαιτησία: Φώτης, Δάλλας-Παππάς.

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Βαγγέλης Ντόβολης): Πετράκης, Κόκκος, Καράπας, Καρατζάς, Κοκκάλας (58' Καρλής), Παππάς, Φωτιάς, Κούρτης (81' Κούκης), Μπράχα (87' Περιβολάρης), Λαθουράς (87' Δήμου), Μανδράκας.

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιάννης Μπασούκος): Σπάχο, Ρογαλίδης, Μάλλιος, Κουσερής, Μαρίνος, Χύσκα, Ρουμπής, Ντουλελλάρι, Αντωνόπουλος (89' Κουτσαυλής), Νάνος (62' Κοντάκης), Μπατζέλης (46' Λάζρι, 84' Φτούλης).

Επιστροφή